17 Juli

Hej mina kära vänner!

Sitter på jobbet och spelar SimCity Social och läser "Bergsprängardottern som exploderade" av Lo Kauppi.  En bra bok. Jag fastnade direkt, började läsa igår och är redan på sida 49. Vanligtvis nu för tiden brukr jag som vanligt läsa väldigt ofta men inte lika intensivt då jag inte får ro till att läsa så länge. Men när jag läst första sidan av denhär boken var jag fast. Väldigt kul att läsa boken också, då jag träffade Lo i sommras, eftersom hon är gift med Figge som var Madickens pappa i vårat sommarspel.

Även om jag bara läst ca. 50 sidor så rekomenderar jag boken!


Boken handlar om Lo som genom amfetamin försöker hålla sig snygg och smal. Om hennes alkoliserade pappa, hennes mamma som aldrig ger upp. "Det handlar om att överleva å lära sig att stå ut med den man e - att till slut förstå att man varit normal hela tiden."


Här om dagen läste jag även ut min andra bok, "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberlein,



 Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva handlar om hur det är att leva med sjukdomen och diagnosen manodeppresiv. Hur det är att leva med en sjukdom som inte syns, men är så svårt. Hur det är att leva med så stark ångest men inte kunna få hjälp, eller snarare, hur att inte vilja leva, trots att man har en fantastisk man och tre barn som man älskar, en karriär som skribent och föreläsare.


Jag ska läsa lite till nu!

Med kärlek
Emla

11 Juli

Hej!

Idag vaknade både jag och Stefan med ett ryck kvart i sju! Min buss gick fem över sju . Han hade alltså typ tio minuter en kvart att ta sig till jobbet. Jag hann till bussen och kom i tid till jobbet (25 minuter tidigare) eftersom bussarna går som dom går och bara en gång i halvtimmen. Men nu sitter jag här, klockan är halv nio och om ungefär en timme så får jag ha rast. Tiden går så fort här på jobbet, jag sitter och surfar, snackar lite, svarar i växeln. Ja, det är ett bra jobb. Synd att det är semestertider så att det inte ringer lite oftare bara. Nu ska jag back to work, eller i alla fall avsluta detta inlägget. Ha en bra dag!

image description

Med Kärlek
Emla

Kärlek.

Har aldrig tänkt på det på dethär sätter men det kanske stämmer.





image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description



Ni är mitt liv. Även om ni inte är med på bild så vet ni vilka ni är, det låter klychit, men jag vet att ni vet vilka ni är. Tack för att jag får dela mitt liv med er!


Med massa kärlek
Emla


10 juli

Hej mina kära vänner.

Idag har jag sovit i drygt 2,5 timmar och det var ungefär vad det tog för Tom och mig att ta oss från Örebro till Degerfors igår. Det är ju fantastiskt att lite billjus kan fucka körningen. Men det gick bra och vi kom hem välbefinnande!

Nu har jag suttit på jobbet sen klockan sju och jag mår bra.
Igår träffade jag Distriktsstyrelsen och jag blir så glad av dessa människor. Dem får mig att må bra. Även om vi sitter och spyr ord så kommer jag hem frustrerad, men när det lagt sig så är jag glad. Glad över att dem finns, glad över att jag får vara delaktig och får ha så fantastiska vänner.

Visst hinner jag inte umgås med mina vänner nu knappt, men eftersom det är uppehåll i teatern och sommaruppehåll med SSU så kommer jag att ha tid med mina vänner. Jag uppskattar verkligen att ni finns kvar, även när jag har mycket att göra och inte hinner, eller håller på och bli utbränd och behöver vila. Jag uppskattar det verkligen, Love you girls!





Med kärlek
Emla

9 Juli
















Jag vet att du sover,
Känner värmen från din hud.
Bara lukten gör mig svag, men jag
vågar inte väcka dig nu.

Jag skulle ge dig, allting du pekar på.
Men bara när du inte hör,
Vågar jag säga så.

Jag kan inte ens gå utan din luft, i mina lungor.
Jag kan inte äns stå när du inte ser på och genomskinligt grå,
blir jag; Utan dina andetag.

Min klocka har stannat,
bakom dina ögonlock;
fladdrar drömmarna förbi, inuti,
är du fjäderlätt och vit.

Och utan ett ljud, ditt hjärta i min hand.
har jag tappat bort mitt språk,
det fastnar i ditt hår.

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor,
Jag kan inte ens stå när du inte ser på
och färglös som en tår, blir jag;
Utan dina andetag.

Text: Kent.


Jag känner lite tomhet just nu.

Emla


It tears me up

Jag blir så fruktansvärt frustrerad. Det går bra för mig, det är inte det. Visst är det motgångar. Men jag blir så ledsen när jag ser att mina vänner inte mår bra, att det inte går som det vill för min pojke och för att jag har för mycket saker att hålla ordning på i mitt huvud så att jag inte kan vara den stöttande kompisen som jag vill vara.

När du är ledsen vill jag bara ringa dig, ligga och krama dig och hålla om dig tills du mår bra igen. MIn fina, kära, bästa vän!  Min underbara Tjej. Jag vet inte varför jag skriver här egentligen, antagligen för att jag är så fruktansvärt dålig på och framföra vad jag känner och hur jag bryr mig. Men jag älskar dig så fruktansvärt mycket, du är min änglel, min fina gåva. Jag älskar dig <3
image description
Love u!



Med Kärlek
Emla


6 Juli

Hej!

Här sitter jag och funderar, funderar över vårt jämställda land. Vårt jävla jämställda land, där den mesta delen av föräldrafärsäkringen tas ut av modern, där kvinnan tjänar mindre än mannen och där HBT personer blir behandlade som mindre värda. Varmt jävla välkommna.
jag blir så jävla bitter. I Sverige har vi inte haft en kvinnlig stadsminister. I SSU tog det 67 år innan vi fick en kvinnlig förbundsordförande, Anna Lindh. Hon var Ordförande från 1978-1990, sedan gick hon vidare. Vi behöver inte gå in på vad hon har gjort och sagt. Vi behöver bara säga att hon var en fantastisk människa, för det var hon. Det 10 september 2003, På varuhuset NK, det flashiga, fina varuhuset, knivhöggs hon. Jag vet att om Lindh inte hade blivit knivhuggen hade hon efterträtt Persson, hon hade blivit vår första kvinnliga stadsminister.
Fast det var nio år sedan, och jag bara var elva år gamal, så kommer jag ihåg det så väl. Jag var arg. och jag vet inte om jag tror på Mijailo Mijailovic, att det var  guds ord. 
Det var ett attentat mot, Socialdemokratin, mot friheten att tycka som man vill. För ärligt talat, vad är oddsen för att det skulle bli just Lindh han högg?

Ett annat attentat mot socialdemokratin och våra kamrater i Norge, motsvarigheten för svenska SSU, "AUF". Händelsen på Ütöya den 23 juli förra året, 2011. Igår läste jag i frihet om en kille som varit med när Breling varit på ön, han hade blivit skjuten, jag tror det var fyra gånger. När jag läste artikeln om honom, och vad viktigt det är att kämpa vidare, att detta inte ska få skada socialdemokratin.
Samtidigt minns jag såväl hur skärrad jag var när det hade hänt. När jag förstog vad som hade hänt. Det var deras valläger, ett likadant valläger som vi hade i strömstad sommaren 2010, och som jag ska på nu i sommar. jag är taggad, jag ska jobba ännu hårdare och ännu mer, och jag vet att mina kamrater också kommer göra det. Det är sådana här saker som får oss att inte glömma, att kämpa vidare, kämpa bättre och göra allt vi kan. Jag vet att jag ska försöka göra allt jag kan för att uppnå, frihet, jämlikhet och solidaritet, i Palmeanda.

Igår tillängnade jag en extra tanke till Kenny, som gick bort den första Juli. All respekt till dig och din familj. Du var fantastisk och även om jag inte träffade dig mer än en vecka så gjorde du den veckan till en fantastisk vecka och fick min glöd för SSU att återuppstå tillsammans med Kajsa och Peter och alla andra deltagare. Tack!

Kenny under vår KLU när han blev Kidnappad. Det var fatastiskt kul!
Kenny under vår KLU när han blev Kidnappad av KLU 99. Fantastiskt roligt!

Med Kärlek
Emla

3 Juli

Älskar när jag skriver ett inlägg på en A4:a sida om hur bitter jag är och sen raderas den. Jag blir inte mer bitter för det.

Det jag mest var bitter på var som vanligt vårt jämställda sverige. Föresten, vet ni att det tog 67(!?) år innan vi fick en kvinnlig förbundsordförande i SSU? Vår kära Anna Lindh.

Jag bittrade mig även på attentat och hot mot socialdemokratin och våran frihet som människor.

Just nu känner jag mig som en riktig jävla bitterfitta som fick fram mina åsikter bra och tydligt och fick bittra avmig framför hela svenska folket (fem personer som läser här) och sen så försvinner allt. Jaja, det har ju gått en timme i alla fall på jobbet. Bara 7, 5 timmar kvar!


Med jävla bitterfittig smak
Emla

True story




Med kärlek
Emla

2 Juli

Hej!
Jag är röksugen.
Sitter på jobbet, försov mig i morse, men min änglamamma kom och hämtade mig. Det värsta som finns är nog att försova sig. Men nu är jag uppe i alla fall. Snart är det frukost, ikväll trodde jag att jag skulle få ta det lugnt men jag har blivit inkallad till möte som börjar klockan fem så efter jobbet måste jag stika direkt på möte. Hoppas det inte tar allt för lång tid, behöver sova tidigt ikväll! Helst laga en ordentlig middag också!

Madicken igår gick jättebra!
Känner mig så stolt över alla människor som är med! Känner mig väldigt glad över att jag fått träffa alla de fantastiska människorna som är med i produktionen!


Känner hur mitt humör skiftar från dag till dag för tillfället. 

Pilutta dig!


Med kärlek,
Emla 

1 juli

Hej!
MAdickenföreställnignarna går bättre, i fredags fick jag panikångest bakom scenen=inte kan andas=inte kan prestera bra= prestations ångest. Fantastisk! Men Igår gick det mycket bättre!  Idag ska det går bra, men det regnar så jag vet inte hur mycket folk det kommer och komma, förhoppningsvis så hinner regnet dra sig förbi tills vi startar klockan fyra.
Det har ändå vart en tuff vecka för mig och när jag kom hem till Malin som vi firade igår så var det så skönt att bara få slappna av, dricka groggar och vara mig med mina fina ssuare och andra kända och okända ansikten.
Vi gick ut på statt (jag går aldrig dit men det var trevligt) , det var inte så mycket folk. Tom kom dit senare och höll oss sällskap och jag träffade min barndomsvän Kim, träffade även en galen estlendare som jag till slut fick säga till att jag vill absolut ingenting, jag är GIFT!
Nu kom min snutt tillbaka från affären, vi ska dricka kaffe, sen ska jag in i duchen och sen är det bara att köra, åka hem, laga matlåda och sova!
Ha en fin söndag!
image description
MIna busfrön <3
Med Kärlek,
Emla

RSS 2.0